Smart #3 is 1.980 kg lichte crossover

1.980 kg is een hoop gewicht voor deze Smart #3. Er zijn tijden geweest dat je dan alle Smarts bij elkaar had, zo ongeveer.

Kleintjes worden groot, zoveel is duidelijk. Niet alleen zag mijn moeder mijn zus uitgroeien tot een enorm roze koeken verslindend monster, maar ook de kleine Smarts worden groot. Het merk begon ooit met revolutionaire kleine luxe stadsauto’s, tegenwoordig doet Smart precies wat de markt wil: elektrische medium crossovers bouwen. Alsof ze bij de Chinees ook verse hamburgers gaan maken.

De basis van de auto is geen Mercedes-Benz (nu nog het moederbedrijf van Smart), maar van Geely. Geely is het concern waartoe ook merken als Lotus, Zeekr, Volvo, Polestar, Proton en Lynk & Co behoren. Er was al een Smart #1, een compacte crossover.

Medium crossover coupé
De Smart #3 is een medium crossover coupé (ja, die term blijft heel erg helaas toch hangen) en staat klaar om de Volkswagen ID5 en Tesla Model Y van repliek te dienen. Dat is heel erg ambitieus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *