Ziehier BMW’s nieuwe topmodel: de i7 M70

Van de i7 is er nu ook een M-versie, wat meteen de krachtigste EV is van BMW.

Straks kan het niet meer, maar BMW houdt voorlopig nog even vast aan ’the Power of Choice’. Dat betekent dus dat je dezelfde auto met verschillende aandrijflijnen kunt krijgen, elektrisch en niet elektrisch. Dat is ook bij de nieuwe 7 Serie het geval. Benzine, diesel of elektrisch: het kan allemaal.

De keuze wordt nu nog iets uitgebreid, want BMW presenteert in Shanghai een nieuw elektrisch topmodel: de i7 M70 xDrive. Tot nu toe was er alleen de i7 xDrive60, maar nu is er dus ook een M-versie van de elektrische topsedan.

De i7 M70 is goed voor 660 pk en 1.100 Nm koppel, waarmee dit de krachtigste elektrische BMW is. Er is wel een kleine kanttekening: om dit vermogen en koppel te ontketenen moet je M Launch Control of de M Sport Boost-functie inschakelen. In dat geval kun je in 3,7 seconden van 0 naar 100 km/u knallen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *