Ook Volvo XC40 goedkoper, nu mét subsidie

Voordat alle klanten weglopen naar Tesla verlaagt Volvo nu ook de prijs van de XC40.

Tesla heeft inmiddels enorm veel concurrentie, maar ze weten de boel toch weer op te schudden. Dat deden ze door flinke prijsverlagingen door te voeren, zoals je vast hebt meegekregen. In navolging daarvan gooit Ford de prijzen van de Mustang Mach-e omlaag en eerder vandaag schreven we nog dat Renault eveneens prijsverlagingen door gaat voeren.

Volvo blijft ook niet achter, want zij komen nu met een goedkopere uitvoering van de XC40. Die toevallig precies goedkoop genoeg is om in aanmerking te komen voor de felbegeerde subsidie voor particulieren.

De nieuwe instapversie heet de XC40 Pure electric Essential. Dit uitrustingsniveau kennen we al van de niet-elektrische XC40. Gelukkig zijn de verschillen in uitrusting vrij klein: ten opzichte van de Core mis je alleen de achteruitrijcamera, Park Assist achter en automatisch dimmende buitenspiegels.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *